Tentoonsteling: De Moederschool, hedendaagse kunstenaars geïnspireerd door Comenius.

van 11 juni t/m 12 september 2010.
Parallel tentoonstelling met het Huizer Museum in Huizen
26 juni t/m 3 september 2010.

De Moederschool, is een boekje dat gaat over de periode van vóór de geboorte tot en met de leeftijd van ongeveer 6 jaar. De eerste en misschien wel de meest "vormende" jaren van een mensenleven. Jan Amos Comenius schreef het in 1632. Met de vertaling uit het Latijn is De Moederschool  in 2009 voor het Nederlandse publiek binnen handbereik gekomen.
In het samenwerkingsverband met het Huizer Museum is aan leden van de Gooise Kunstkring gevraagd om zich door dit boekje te laten inspireren.
De ideeën van Comenius blijken nog steeds te inspireren getuige de prachtige en uiteenlopende werken die in het kader van dit project tot stand zijn gekomen. De werken van hoge kwaliteit en uit verschillende disciplines zijn te zien:

In het Comenius Museum te Naarden:
Maja Boot, Lenie Bos, Denise Cecile, Peggy Eras, Claudia Gianotten, Bea van der Heijden, Elganan Jelsma, Madeleine Metsaars, Marloes Racke, José van 't Rood, Rob Schultheiss, Toon Smit, Dirk van Someren, Willem van Spronsen, Sacha Wendt, Elize van der Werff, Wilma van Weijen-van Iersel.
Daarnaast zijn er nog werken van 5 kunstenaars van de landelijke kunstenaaarsvereniging AKKV in het museum te zien:
Marleen B. Berg, Udo Braehler, Gerda Elsenaar, Rita Hulsman, Roeli Willekes.

In het Huizer Museum te Huizen:
Alexandra Arriens, Charlotte Burgmans, Ineke van Dongen, Charlene van den Eng, Matty de Graaf, Barbara Houwers, Fanny Kiezenberg, Loes Koopman, Jeltje Kosters, Joan Lichtenbelt, Therese Poppen, Yvon Signer,  Myrrhe van Spronsen, Angélique Steeman, Vion de Swart, Hanke Wiegand.

Zie ook Huizer Museum: http://www.huizermuseum.nl/.