20 jan 2011 Lezing 'Te Naerden int cloester'; opkomst en ondergang van het Mariaconvent in Naarden.

Laat-Middeleeuws kloosterleven in Naarden

Opkomst en ondergang van het Mariaconvent te Naarden en andere laat-Middeleeuwse kloosters in de regio tussen ca. 1400 en 1579 is het onderwerp van een lezing met powerpoint-presentatie door Henk Michielse, hoofdredacteur van Tussen Vecht en Eem, op donderdag 20 januari in het Comenius Museum. Een toepasselijkere plaats voor deze lezing dan het Comenius Museum en Mausoleum is niet denkbaar: het mausoleum is immers gevestigd in het koorgedeelte van de Middeleeuwse kloosterkerk.

De geschiedenis van dit gebouw is nog tot begin april onderwerp van de tentoonstelling Van Mariaconvent tot Comenius Museum. In 1440 werd hier een vrouwenklooster gesticht. In later eeuwen moesten de nonnen plaatsmaken voor weeskinderen, militairen, een Waalse Kerk en het huidige mausoleum en museum.

De lezing op 20 januari begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen. De entree bedraagt 5 euro inclusief museumbezoek en koffie of thee. Het museum is gevestigd aan de Kloosterstraat 33 in Naarden. U kunt zich aanmelden via de contact pagina of dinsdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur via 035- 6943045.