Lezing door Drs.Corstiaan Prince: Kniesoren en kameraden Burgers en militairen in de vesting rond 1900.

Begin twintigste eeuw lagen gemiddeld tussen de drie- en vierhonderd militairen gelegerd binnen de vesting. Dit betekende ruwweg een soldaat op elke tien inwoners. Binnen de vesting Naarden bestond tussen het garnizoen en de burgerij een zekere haat-liefde verhouding. De lokale economie was afhankelijk van het garnizoen, tegelijkertijd was de vesting een keurslijf voor de bevolking.

Hoe vulden de militairen hun dagen? En hoe reageerden burgers en militairen op elkaar?  Corstiaan Prince die in opdracht van het Vestingmuseum onderzoek doet naar het verleden van de vesting, zal ingaan op de wisselwerking tussen burgers en militairen en het leefklimaat in de vesting rond 1900 en later.

De lezing op 24 maart begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen. De entree bedraagt 5 euro inclusief museumbezoek en koffie of thee. Het museum is gevestigd aan de Kloosterstraat 33 in Naarden. U kunt zich aanmelden via e-mail of dinsdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur via 035- 6943045.