Milivoj Husák exposeert in Comenius Museum

Het feit dat de Tsjechische Republiek de nieuwe voorzitter wordt van de Europese Unie is voor het Comenius Museum in Naarden aanleiding om in samenwerking met het Comenius Museum in Uherský Brod, de Tsjechische zustergemeente van Naarden, een tentoonstelling te wijden aan de Tsjechische schilder, tekenaar en scenograaf Milivoj Husák.

Husák, geboren in 1950, is een veelzijdig kunstenaar die in zijn loopbaan meer dan eens nieuwe wegen is ingeslagen.
Zijn opleiding kreeg hij aan de kunstacademies in Brno en Praag.
Hij werkte onder meer als ontwerper voor de monumentenzorg in zijn vaderland en is sinds 1985 vrij kunstenaar als schilder, tekenaar en architect. Zijn stijl ontwikkelde zich van magisch realisme, neo barok, figuratief tot non-figuratief, met gebruik van  atypische schildersmaterialen zoals as en grafiet, en in zijn huidige werk zelfs licht.

Milivoj Husák heeft ongeveer vijftig zelfstandige exposities gehad en nam deel aan groepstentoonstellingen van de vereniging Open Dialoog in de Tsjechische Republiek, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.
In het Naardense Comenius Museum is hij geen vreemde:
de informatieve panelen van de vaste expositie zijn aan de achterzijde versierd met visionaire afbeeldingen van zijn hand.

De tentoontelling is te zien van 17 januari 2009 tot en met 3 mei 2009.