Comenius Kerstconcert op 14 december 2011

Enkele van de mooiste kerstliederen van grote componisten als Rachmaninov, Zdanova, Lerkin en Dvorak worden woensdagavond 14 december 2011 door Jacob Vermaat, bas, en Christo Lliev, piano uitgevoerd in het Comenius Mausoleum.

Bas Jacob Vermaat studeerde zang aan de privépraktijk van Jo Bollekamp, hoofddocent zang aan het Conservatorium van Rotterdam.Jacob Vermaat
Al in zijn jeugd zong Jacob Vermaat solopartijen en een hoofdrol in de jeugdopera Eulalia. Later was hij solist in missen van Mozart en zong hij de rol van Sourin in de opera Pique Dame van Tsjaikowski. Vorig jaar voerde hij in het Tsjechisch een aantal Bijbelse liederen van Dvorak uit, begeleid door de Armeense pianiste Lusine Yeghoyan.
Zijn repertoire omvat Engelse, Duitse, Franse, Italiaanse en Slavische liedkunst, opera, en liederen uit de Russisch Orthodoxe Kerk.

Pianist Christo Lliev is geboren in Sofia, Bulgarije.
Zijn vader, Ilja Lliev, was een componist met internationale bekendheid.
In 1972 studeerde Christo cum laude af aan het Bulgaarse Staatsconservatorium en vervolgde zijn studie bij Vela Savov, Guido Agosti, Frantisek Rauch en Josef Palenicek.
Zijn loopbaan als concertpianist begon in 1968 met een tournee door Polen. Sindsdien geeft hij recitals en concerten in onder meer Argentinië, Brazilië, Bulgarije, Duitsland, Ecuador, Finland, Hongarije en Italië. Hij trad regelmatig op voor radio en TV.
Bij het Bulgaarse label ‘Balkanton’ kwamen verschillende LP’s van hem uit.
In 1974 won Christo Lliev de Grote Prijs ‘Pantcho Vladiguerov’ in het Nationaal Concours voor Instrumentalisten en Zangers in Sofia. Christo Lliev is hoofddocent piano aan het Conservatorium in Enschede.

Het concert begint om 20.15 uur.
Het Comenius Museum en Mausoleum aan de Kloosterstraat 33 in Naarden is open vanaf 19.30 uur.
De toegangsprijs voor dit kerstconcert is € 7,50 voor volwassenen; met Museumkaart, CJP en voor 65+ en kinderen is de prijs € 5,=.[geen pinbetaling mogelijk
Kaartverkoop en reservering aan de kassa van het Museum, dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur, tel.: 035-6943045 of via info@comeniusmuseum.nl.