Hoogste Tsjechische culturele prijs naar Vladimir Hobrlant

Afgelopen donderdag 26 april, heeft Vladimir Hobrlant de hoogste prijs van het Ministerie van Cultuur van de Tjechische Republiek ontvangen.

De prijs werd namens de Tsjechische Minister van Cultuur Alena HanŠkovŠ aan de heer Hobrlant uitgereikt door mevrouw Magdalena JunkovŠ, directeur Musea en Galerijen van het Tsjechische Ministerie van Cultuur.Vladimir Hobrlant ontvangt Cultuurprijs
De aanleiding voor deze bijzondere verering zijn de niet aflatende inspanningen van de heer Hobrlant voor goede culturele en diplomatieke banden tussen de Tsjechische Republiek en de gemeente Naarden en met name het Comenius Museum.

De heer Hobrlant is inwoner van Naarden en was van 1970 tot en met 1992 werkzaam bij de voorgangers van het huidige Givaudan Nederland bv.
Sinds ongeveer 1975 is de heer Hobrlant actief voor het Comenius Museum, eerst nog in het Spaanse Huis en nu al 20 jaar in de Kloosterstraat.. Sinds 2004 is Vladimir Hobrlant lid van het Dagelijks Bestuur van de Stichting Comenius Museum.

De prijs werd aan de heer Hobrlant tot zijn totale verrassing op 26 april jl. uitgereikt bij de officiŽle opening van de nieuwe tentoonstelling in het Comenius Museum.
Op deze zelfde dag vierde Vladimir Hobrlant ook zijn 80ste verjaardag.

De nieuwe tentoonstelling gaat over de gebruiken en klederdrachten bij de traditionele huwelijksvieringen in MoraviŽ. Deze expositie is te bezoeken tot eind juli 2012 en is een uitwisseling met TsjechiŽ en ingericht door de directeur van het Comenius Museum in Uherskż Brod in TsjechiŽ.