20 november en 4 december Lezingen in het kader van de tentoonstelling 'Tot meerder kennis en klaerheit'

Op 20 november a.s. zal prof.dr. Bruno Naarden spreken over Comenius, Nicolaas Witsen en zijn fascinatie voor Tartarije. Hij zal nader ingaan op de gedeelde fascinatie van deze beide mannen voor kennis over mensen, godsdiensten en verschillende talen. Daarnaast ook aandacht voor het hedendaagse belang van het werk van Witsen dat onlangs in het Russisch is vertaald.

Op 4 december a.s. zal dr. Cecilia Odť spreken onder de titel Stemmen van de toendra en taiga in Noordoost SiberiŽ. In dit deel van SiberiŽ woont een aantal volkeren dat indertijd al door Nicolaas Witsen is beschreven. Aan de hand van materiaal over de Toendra Joekagieren wordt het dagelijks leven van dorpelingen en nomaden, de folklore, de fraaie natuur, en de hardheid van het bestaan op de toendra geschetst. Daarnaast is er aandacht voor de bedreigde talen en culturen in Noordoost SiberiŽ.

Locatie:
Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden.

Tijdstip:
Aanvang lezing: 20.00 uur. Einde lezing: 22.00 uur. Inloop vanaf: 19.30 uur.

Kosten:
Kosten per lezing, inclusief koffie of thee: Ä 7,50. Museumkaarthouders betalen Ä 5,= per lezing. U kunt contant betalen.

Aanmelden:
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via contact pagina onder vermelding van de data van de lezingen.