Nieuw boek over Comenius verschenen

In het najaar van 2014 is er een nieuw boek over Comenius verschenen: 'Jan Amos Comenius - zijn leven, missie en erfenis', geschreven door Prof.Dr. H.E.S. Woldring.

Jan Amos Comenius, grondlegger van de pedagogiek, heeft ook naam gemaakt als theoloog, filosoof en diplomaat. In alles wat hij deed, streefde hij onvermoeibaar naar het verbeteren van de menselijkheid van de mensheid.
Comenius, in 1592 in TsjechiŽ geboren, leefde ten gevolge van onderdrukking en oorlogsgeweld als een opgejaagde vluchteling in verschillende landen in Europa. In de laatste veertien jaar van zijn leven, tot zijn dood in 1670, woonde hij in Amsterdam. Hij schreef er boeken en maakte deze stad tot ontmoetingsplaats voor Tsjechische vluchtelingen in Europa. Hij werd begraven in de Waalse kerk in Naarden-Vesting, waar deze kerk - naast het Comenius Museum- tegenwoordig is ingericht als mausoleum.
Comenius is niet alleen een belangrijke erflater van de Tsjechische cultuur, maar ook in de Nederlandse geschiedenis heeft hij een onuitwisbare plaats.

Prof.Dr. H.E.S. Woldring is emeritus hoogleraar politieke filosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en vice-voorzitter van het bestuur van de Stichting Comenius Museum in Naarden.

ISBN 978 94 6036 199 9
192 pagina's.
Prijs: Ä 34,90
Uitgeverij Damon (Budel)

Het boek is ook verkrijgbaar bij het Comenius Museum.

Lees meer: Trouw: 'Comenius, een Gandhi van de zeventiende eeuw ...'

Op 30 januari 2015 heeft de heer H.E.S. Woldring een Comenius Symposium gehouden bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Toen heeft hij ook zijn boek gepresenteerd: Jan Amos Comenius, Zijn leven, missie en erfenis. Voor meer informatie en programma symposium: lees deze bijlage.
Tijdens dit symposium zijn lezingen gehouden. Hier vindt u de tekst van de lezing van
Prof.Dr. M. Kalsky en Prof.Dr. E. Boeker.

Recensie Volkskrant, 21-03-2015

.