Naturalisatiedag in het Comenius Museum

In het kader van de jaarlijkse nationale Naturalisatiedag waren de nieuwe Naardense Nederlanders op 15 december te gast in het Stadhuis en het Comenius Museum. Het programma bestond uit twee inleidingen, een rondleiding door het Stadhuis en het museum, de uitreiking van cadeautjes en een gezamenlijke lunch.

Miny van Haestregt van het Meldpunt Discriminatie gaf uitleg over het werk van het meldpunt. Hans van der Linde, directeur van het Comenius Museum belichtte het leven en werk van de grote Tsjechische denker Jan Amos Comenius (1592 1670), die de laatste veertien jaar van zijn leven in Nederland woonde en in Naarden begraven ligt.

Burgemeester Sylvester ging in haar toespraak in op wat Nederlanders met elkaar verbindt. Naast de Nederlandse taal, het Koningshuis, het Nederlands Elftal, de strijd tegen en de liefde voor het water, betrok zij daarin ook de verbondenheid die tot uiting kwam na de vliegramp met de MH17.