Tentoonstelling 'Religie Nu - Spiritualiteit in Nederland'

Van 14 mei tot en met 21 juni 2015

Het Comenius Museum presenteert van 14 mei t/m 21 juni 2015 het fotoproject Religie Nu van de Rotterdamse mediakunstenaar Eddy Seesing. Zeven jaar lang werkte Seesing aan een serie fotoportretten op groot formaat van voorgangers van zeventig verschillende geloofsgemeenschappen in Nederland. De serie toont kerkelijke voorgangers in hun natuurlijke habitat. En schept een tijdsbeeld van de hedendaagse samenleving en de verscheidenheid aan religies die ons land kent. Zowel Christenen van verschillende denominaties, als diverse richtingen binnen de Joodse, Moslim, Hindu en Boeddhistische gemeenschappen zijn te zien. Door de wijze waarop Seesing de Religie Nu tentoonstelling heeft samengesteld en ingedeeld, legt hij de nadruk op de overeenkomsten tussen de verschillende geloven.

Eddy Seesing

Eddy Seesing woont en werkt in Rotterdam. In zijn projecten portretteert hij groepen mensen met een zelfde sociale, maatschappelijke of religieuze achtergrond zoals topmanagers, opera sopranen en Marokkanen uit Gouda. Met de laatste groep heeft Seesing een video installatie gemaakt met de titel Boughaz. 24 mannen en vrouwen verdeeld over drie generaties Marokkanen in Nederland vertellen hierin openhartig hun levensverhaal. In deze bijzondere verhalen nam religie een belangrijke plaats in. Hieruit ontstond het project Religie Nu met als doel een portret van alle geloofsrichtingen die Nederland rijk is te schetsen.

Het Comenius Museum ondersteunt het FotoFestival door gedurende het Festival haar entreeprijs met 50% te verlagen en ook op de maandagen open te zijn. Alle dagen entree: 2,50 voor iedereen, m.u.v. Museumkaart, CJP, CKV en kinderen t/m 12 jaar: gratis entree. Openingstijden museum in de periode van 14 mei t/m 21 juni 2015: ma-zo, 12.00-17.00 uur.

Internet: www.eddyseesing.nl , www.religiontoday.eu .

Lees ook: Gooi- en Eemlander, 6 mei 2015