11 maart 2016: De Nacht van Naarden

De Nacht van Naarden

Culturele partners openen hun deuren!

Vrijdagavond 11 maart van 19.30 - 23.00 uur, toegang gratis!

www.facebook.com/nachtvannaarden

Tegen het prachtige decor van de Vesting Naarden, openen de culturele partners op vrijdagavond 11 maart 2016 hun deuren voor iedereen die ons mooie culturele erfgoed van dichtbij wil bekijken! Kom dus een boterbriefje met programma halen op het oude Stadhuis, ga kennismaken met Comenius, duik in 666 Naarden bij het Gemeentearchief, wordt wakker op het Strijdtoneel van het Vestingmuseum, voel je welkom in de Heksenwaag bij het Weegschaalmuseum en sluit af met de Power of Love in de indrukwekkende Grote Kerk van Naarden. Combineer je bezoek met een etentje vooraf of een drankje na afloop, en kom zoveel mogelijk op de fiets! Je bent van harte welkom!

In het Comenius Museum wordt u deze avond getrakteerd op muziek van het Blaaskwintet Vitalis en een typisch Tsjechische kruidenlikeur. Er worden de hele avond door rondleidingen gegeven.

Het blaaskwintet is een “klassiek” ensemble, waarin de volgende instrumenten voorkomen: fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Het blaaskwintet is in de 18e eeuw ontstaan als
een ensemble dat aubades en serenades kon verzorgen. De musici speelden zelf in de Hofkapellen en Staatsorkesten. Blazers hoorden in het algemeen tot de armere groepen onder musici. Enige bijverdiensten door het spelen in een kwintet waren dus welkom.

Bekende componisten en dirigenten uit die tijd vonden het aantrekkelijk voor kwintet te componeren. Haydn en Mozart en hun tijdgenoten treft men daar aan. Maar nog steeds zijn er componisten die voor deze samenstelling componeren en ook arrangeren.

Het ensemble Vitalis staat sinds haar begin in 1989 in die traditie. Het repertoire reikt van Bach tot Gershwin. Ze treden op in kleinere locaties zoals kerken en gemeenschapsruimten.

De leden van Vitalis zijn: Elsbeth Locher - fluit, Joke Firet - hobo, Jan de Waard - klarinet, Ben van den Bosch - hoorn, Dorien van der Bijl - fagot.

Klik hier voor een routebeschrijving.