3 juli a.s.: Rondleiding in het Mausoleum

Veel mensen kennen het Comenius Museum in Naarden wel van naam, maar zijn er nog nooit binnen geweest. Om u te helpen deze stap te zetten, organiseert het Comenius Museum voor bezoekers een gratis rondleiding in het Mausoleum.

Comenius werd in 1670 in de toenmalige Waalse kerk begraven. Nadat deze kerk omstreeks 1800 werd gesloten, raakte het graf van Comenius in de vergetelheid. Vergeefs zochten Tsjechen in de 19e eeuw naar het graf van Comenius in de Grote of St. Vituskerk aan de Marktstraat. In 1929 werd het graf herontdekt in de voormalige Waalse kerk aan de Kloosterstraat en werd  het mausoleum ingericht zoals het er nu nog steeds uitziet. Een bijzondere plek met een wonderlijk verhaal.

U bent welkom bij de gratis rondleiding op zondag, 3 juli a.s. om 15.00 uur. Op 3 juli is ook de tentoonstelling ‘Wereld Beeld’ te zien. Ook op zondag, 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december zijn er gratis rondleidingen.

Let wel: Er moet wel entree voor het museum betaald worden (Volwassenen: € 6,=; Museumkaart: toeslag € 1,=), maar de rondleiding is gratis.

S.v.p. aanmelden: via: contact of via: 035-6943045.