22 januari 2017: Meet & Greet met kunstenaars van tentoonstelling 'Wereld Beeld'

Voor de tentoonstelling Wereldbeeld / Worldview in het Comenius Museum te Naarden hebben 26 kunstenaars, uit allerlei disciplines, werk gemaakt. Zij kregen het boek Orbis Sensualium Pictus van de Tsjech Jan Amos Comenius (1592 - 1670) ter inspiratie voorgelegd. De eerste druk verscheen in 1658. Het was bedoeld als leerboekje voor jonge kinderen en bevatte allerlei afbeeldingen van alledaagse voorwerpen, dieren en werkzaamheden, vergezeld met een stukje uitleggende tekst, in het Latijn en in de nationale taal.

Elganan Jelsma, curator van de tentoonstelling: “Deze kunstenaars zijn bijzonder, het zijn fijne mensen die de wereld mooier maken, niet alleen met hun kunst, maar ook met hun zijn. Ga eens met kunstenaars in gesprek en er gebeurt altijd iets. De energie gaat weer stromen. In een wereld waar we alles kant en klaar aangedragen krijgen, waar iedereen met de ‘waarheid’ komt, hebben we kunstenaars en kunst nodig om ons aan het denken te zetten, om ons te prikkelen. En dat is wat Comenius ons wilde leren met de Orbis Sensualium Pictus.”

U krijgt de kans om met de kunstenaars in gesprek te gaan tijdens de laatste Meet & Greet bijeenkomst op: zondag 22 januari 2017. Het is nog niet bekend welke kunstenaars dan aanwezig zullen zijn: nader bericht hierover volgt nog. De kunstenaars zijn van 15-16 uur aanwezig in het museum. Om 14.45 uur staat de koffie klaar!

Iedere bezoeker ontvangt een gratis catalogus (60 pagina’s A4). Deze kunt u natuurlijk laten signeren door de kunstenaars! “De kunstenaars geven hun interpretatie op de wereld en proberen met hun werk te prikkelen. Dus kom kijken en lezen en ga er over in gesprek, met elkaar of met de kunstenaar. Ik zou zeggen ‘grijp’ uw kans … we hebben hier te maken met levende hedendaagse kunstenaars, kom naar ze toe!” aldus Elganan Jelsma.

Datum Meet & Greet: 22 januari 2017
Tijd: 15.00-16.00 uur. Inloop: vanaf 14.45 uur.
Locatie: Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden.
Entree voor museum: € 6,=; Museumkaart: toeslag € 1,=, kinderen t/m 12 jaar: gratis. Als extra kunt u deze middag de kunstenaars in levenden lijve ontmoeten, koffie/thee is gratis.
Aanmelden: Via: 035-6943045 (di-zo: van 12.00-17.00 uur) of via: contact.
Tentoonstelling‘Wereld Beeld’: Nog te zien t/m 22 januari 2017.
Openingstijden museum: di-zo van 12.00-17.00 uur. Gesloten: 25/12, 31/12, 1/1 en maandags.
Meer info: PubArt Kunstprojecten: www.pubart.nl.

26 deelnemende kunstenaars: Marcel Bastiaans, Udo Brähler, Peggy Eras, Louisa Francine, Louise Ellen van Gorkom, Desiré Haverkamp, Bea van der Heijden, Barbara Houwers, Marijke Jager, Elganan Jelsma, Petra Knol Daudeij, Marleen Leysen, Wim van Loon, Carola Mokveld, Hester Pilz, Xandra Richters, Jose van ‘t Rood, Louise Schoon, Rob Schultheiss, Petra Smits, Saskia Spitz, Joke Struik, Helga Troll, Inger Vonkeman, Elize van der Werff en Diklah Zohar.

Hester Pilz

Joke Struik