7 september 2017: Boekpresentatie en lezing Engel van de Vrede, in Breda

350 jaar geleden maakte de Vrede van Breda (1667) een einde aan de Tweede Engelse Zeeoorlog. Kort daarvoor had Jan  Amos Comenius (1592-1670) zijn oproep tot vrede laten drukken onder de titel Angelus Pacis; Engel van Vrede. Zijn ervaringen en zijn inzichten als theoloog, filosoof en politiek denker wilde hij in Breda delen met de gezanten uit de Nederlanden, Engeland, Frankrijk, Zweden en Denemarken. Deze gebeurtenis inspireerde Jaroslav Benda tot het glasraam dat zich in het Comenius Museum te Naarden bevindt.

7 september a.s. vindt in Breda de boekpresentatie en lezing plaats van het boek Engel van de Vrede (Jan Amos Comenius). Deze uitgave  - ter gelegenheid van de herdenking van de Vrede van Breda - is geschreven door Prof.Dr. H.E.S. Woldring, emeritus hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam.

Datum: 7 september 2017.
Tijd: 19.00 - 22.00 uur.
Locatie: Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22, 4811 GH Breda.
Aanmelden: secretaris@despaanschebrabander.nl .

Hier vindt u het programma