Meet & Greet Beschermheiligen op 23 oktober 2011

Op zondag 23 oktober 2011 zijn de kunstenaars Helga Troll en Gerda Elsenaar van 15.00-16.00 uur in het Comenius Museum aanwezig om over hun werk en inspiratiebronnen te praten.
Beide hebben een heel andere manier van werken.
Zo zegt Gerda Elsenaar uit Meppel (van haar is een schilderij te zien van een zegenende hand): Beschermheiligen zijn in stilte aanwezig voor diegenen die er in geloven. Ze geven bij voorbaat een gevoel van bescherming bij doen en laten, in bepaalde situaties. Zo nodig bieden zij de helpende hand. De aanwezigheid kan opgeroepen worden door een afbeelding of een symbool. Een oud voorbeeld is de afbeelding van 'de hand van God' in kerken. Ook zijn handen een symbool van bescherming. Ze kunnen als bescherming aanwezig zijn, je welkom heten, een mogelijkheid aanreiken, een zegen meegeven.

Helga Troll is beeldhouwster en woont en werkt in Haarlem.
Van haar hand zijn diverse bronzen engelen te zien. Engelen behoeden ons in opdracht van de Heer en dragen ons, zijn boodschappers die ons helpen, geven aanleiding tot het veranderen van richting, omgeven en beschermen ons. Zij geven versterking bij diepe uitputting zoals bij Elia in de woestijn. Het zijn personen van wie helderheid uitgaat, die menselijke trekken hebben en door hun vleugels toch getuigen dat zij wezens zijn van een andere dimensie.

Bij de Meet & Greet bijeenkomsten wordt men ontvangen met een kopje koffie, hoort iets over de inspiratiebronnen van de kunstenaars en kan men vragen stellen of met de kunstenaars in discussie gaan.
Uiteraard kan men de hele tentoonstelling bezoeken.
Ook de initiatiefnemers en kunstenaars Elganan Jelsma en Rob Schultheiss zijn aanwezig.


Terug

Jan Amos Comenius - (1592 - 1670)