80 jaar Comenius Mausoleum

80 jaar Comenius Mausoleum (8 mei 1937 - 8 mei 2017) - herdenking en boekpresentatie Comenius en Naarden

In het Comenius Museum en Mausoleum te Naarden vond op 8 mei 2017 de herdenking plaats van de plechtige inauguratie, 80 jaar geleden, van het Comenius Mausoleum. De Tsjechische en Slowaakse ambassadeurs in Nederland, Jana Reinišova en Roman Bužek, en de burgemeester van de gemeente Gooise Meren, Han ter Heegde, voerden het woord en bezichtigden de tentoonstelling "Een Waardige Rustplaats".

Zij ontvingen tevens het eerste exemplaar van het voor deze herdenking door de Stichting Comenius Museum Naarden en Uitgeverij Pegasus uitgebrachte boek Comenius en Naarden van de hand van Pieter J. Goedhart, Jan C. Henneman en Hans van der Linde ( ISBN 978 90 6143 432 0).
Dit boek schetst de geschiedenis van het Comenius Museum en Mausoleum in Naarden en laat zien hoe deze bijzondere plek een speciale plaats inneemt in de verhoudingen tussen Nederland, Tsjechie en Slowakije. Mede daarom is het boek is tweetalig: Tsjechisch-Nederlands. Het boek bevat ook reacties van Tsjechische en Nederlandse ministers en personen die bij het Comenius Museum en Mausoleum in Naarden betrokken zijn.

Het boek is verkrijgbaar via het Comenius Museum en via deze link:

Fotoalbum 80 jaar Comenius museum.

English textbook Comenius and Naarden

Herdenking 80 jaar Comenius Mausoleum