7 oktober 2018: Rondleiding in het Comenius Mausoleum

Veel mensen kennen het Comenius Museum in Naarden wel van naam, maar zijn er nog nooit binnen geweest. Om u te helpen deze stap te zetten, organiseert het Comenius Museum iedere 1e zondag van de maand een gratis rondleiding in het Mausoleum.

Het Mausoleum is de laatste rustplaats van Comenius. In 1670 is hij hier begraven, toen het nog de Waalse kerk heette. Een eeuw lang raakte het graf in de vergetelheid en zelfs zoek. Toen het graf in 1929 herontdekt werd, werd het stoffelijk overschot herbegraven en is het huidige Mausoleum ingericht. Verschillende Tsjechische kunstenaars van naam hebben hun bijdrage aan het interieur destijds verleend. Zo is een bijzondere plek ontstaan met een wonderlijk verhaal, dat tijdens de rondleiding uit de doeken wordt gedaan.

De rondleiding is op 7 oktober 2018 om 15.00 uur en duurt ca. 20 minuten. Na afloop bent u dan in de gelegenheid om de huidige tentoonstelling te zien. Ook op 4 november a.s. kunt u een gratis rondleiding bijwonen.

S.v.p. aanmelden: via: contact of via: 035-6943045 (di-zo van 12.00-17.00 uur).
Entree: € 6,=.  Museumkaart geldig.
N.B.: Er moet wel entree voor het museum betaald worden, maar de rondleiding is gratis!
Locatie: Comenius Museum.