18 oktober 2018: Benefietconcert St. Poolse Weeskinderen Naarden

Op 18 oktober 2018 is het Comenius Museum de locatie voor een Benefietconcert van de Stichting Poolse Weeskinderen Naarden.

Al meer dan 25 jaar ondersteunt de Stichting Poolse Weeskinderen Naarden (SPWN) twee Weeshuizen in het oosten van Polen. Tot voor kort gold de ondersteuning voornamelijk materiële noden zoals de inrichting van kamers, computers met educatieve programma’s, speel- en sporttoestellen, Kerstgeschenken en bijdragen voor vakanties. Nu ook in het oosten van Polen de welvaart toeneemt en daarmee weeshuizen wat meer aandacht krijgen verschuift de behoefte. Polen kent geen studiebeurzen, maar een leenstelsel. Er moet echter een garantie worden afgegeven dat de studieschuld wordt afgelost en omdat dat doorgaans door de ouders wordt gedaan betekent dat dat voor kinderen in die tehuizen, die geen ouders hebben of waarvan de ouders uit de ouderlijke macht zijn ontzet, een verdere studie of aanvullende cursussen er niet in zit. SPWN probeert daar nu gelden voor ter beschikking te stellen en onze ervaringen zijn enthousiasmerend! Tijdens het laatste bezoek dat bestuursleden van SPWN (op eigen kosten!) aan de huizen brachten bleek hoe belangrijk dit voor die kinderen is.

Een van de manieren waarop SPWN gelden hoopt te verkrijgen is het geven van een benefietconcert. Dit jaar wordt dat gegeven op donderdag 18 oktober in het Comenius Museum in Naarden. De pianiste Vivianne Cheng zal vanaf 20.15 uur werken ten gehore brengen van Rachmaninoff en Chopin. Na afloop is er een hapje en een drankje en kan de tentoonstelling in het Museum worden bezocht. De inloop is vanaf 19.30 uur.

Kaart concert: € 22,50.
Dit is inclusief koffie/thee voorafgaand aan het concert, een drankje/hapje na afloop en toegang tot de tentoonstellingen.

Kaart concert en diner: € 60,=.
Eventueel kan men deze avond uitbreiden met een 2-gangen theatermenu, incl. 2 glazen wijn, bij Restaurant Acquavite in Naarden-Vesting.

Concert
Datum: Donderdag, 18 oktober 2018
Tijd: Van 20.15 - 21.15 uur
Museum open: Vanaf: 19.30 uur
Locatie: Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden

Diner
Datum: Donderdag, 18 oktober 2018
Tijd: 18.00 uur.
Restaurant open: Vanaf: 17.45 uur
Locatie: Restaurant Acquavite, Adriaan Dortsmanplein 3, 1411 RC Naarden

Reserveren via e-mail veronicasmelt@gmail.com, via contact of op de avond zelf, vanaf 19.30 uur aan de kassa van het Museum. Nadere informatie over SPWN vindt u op www.poolseweeskinderennaarden.nl .

U bent van harte welkom.

Vivianne  Cheng