15 mei 2019: In DeMess: Historisch Cafe, Sint Vitus, schutspatroon van het Gooi

Historisch Café.
Lezing: Sint Vitus, schutspatroon van het Gooi, Het verhaal van Sint Vitus.
Spreker: Pieter Hoogenraad.
Locatie: DeMess, Adriaan Dortsmanplein 1-b, 1411 RC Naarden.
Datum: 15 mei 2019.
Tijd: 20.00 uur.
Toegang: gratis.

In bijna elke plaats in het Gooi staat een kerk die is gewijd aan Sint Vitus. In Hilversum en Naarden staan er zelfs twee. Alleen Laren vormt een uitzondering. Onze regio is niet de enige plek waar deze heilige wordt vereerd. In de hele wereld zijn niet minder dan 1.300 kerken aan Vitus gewijd. En 150 plaatsen bezitten relieken van hem. Wie was Sint Vitus, waaraan dankt hij zijn heiligheid en waarom wordt hij in het Gooi vereerd? Daarover vertelt de Hilversumse historicus Pieter Hoogenraad.

Historisch Café Naarden: discussie over (actuele) onderwerpen met een historisch tintje of een vleugje geschiedenis! Luister, praat mee, vorm een mening en geniet van debat, drank en gezelligheid! Op initiatief van: Comenius Museum, Vereniging Vestingstad, Tussen Vecht en Eem, Nederlands Vestingmuseum en Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen.