28 maart 2020: Comeniusdag en opening nieuwe vaste tentoonstelling

Op zaterdag 28 maart 2020 is de jaarlijkse Comeniusdag in de Grote Kerk in Naarden−Vesting. Deze dag staat in het teken van het Comeniusjaar 2020 en krijgt een extra feestelijk accent. U bent van harte welkom.

Naast de officiële kranslegging bij het graf van Comenius in zijn Mausoleum en de opening van de nieuwe vaste tentoonstelling ’Mundus Comenii’ (De Wereld van Comenius) in het Comenius Museum voor genodigden, is er om 13.45 uur een officiële bloemlegging aan de voet van het standbeeld van Jan Amos Comenius (naast het koor van de Grote Kerk − Marktstraat).

Het programma in de Grote Kerk begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De kerk is vanaf 13.45 uur geopend. Ingang: onder de toren. Tijdens de Comeniusdag wordt de Comeniuslezing uitgesproken en zal de Comeniusprijs worden uitgereikt. Het Symfonie Orkest  en −Koor uit de Tsjechische stad Hodonín zal het geheel muzikaal omlijsten.

Voor het bijwonen van de Comeniusdag wordt dit jaar entree geheven.

’s Avonds is er in de Grote Kerk nog een concert van het Hodonín Symfonie Koor en −Orkest om 20.30 uur. De toegang tot dit concert is gratis.

Zie ook de pagina over comeniusdag 2020

 
Terug

Jan Amos Comenius - (1592 - 1670)