HomeNieuwsNieuwe tijdelijke tentoonstelling is geopend

Nieuwe tijdelijke tentoonstelling is geopend

Nieuwe tijdelijke tentoonstelling is geopend

Op 19 oktober is de nieuwe tentoonstelling 'Het labyrint van Comenius & Huptych' feestelijk geopend door Zijne Excellentie de Tsjechische ambassadeur René Miko, Wethouder Mark Marshall van Gemeente Gooise Meren en door de kunstenaar Miroslav Huptych zelf. In de tentoonstelling staat de moderne verbeelding van Comenius' literaire meesterwerk Het labyrint van de wereld en het paradijs van het hart (1623) centraal. 20 bijzondere prenten van Huptych en 12 glaskunstwerken van studenten van SUPŠS uit Železný Brod geïnspireerd op en/of door dit 400 jaar oude werk zijn tentoongesteld. 

De opening werd ingeleid door een korte speech van directeur Eva Moraal. Jan Hásek, directeur van SUPŠS, sprak enkele woorden. Vertaler en adviseur van de tentoonstelling Kees Mercks gaf een lezing over de rijke taal van dit bijzondere boek van Comenius. Jordy Rozema omlijstte de middag muzikaal met twee mooie pianostukken. Miroslav Huptych sprak ten slotte nog enkele mooie woorden, voor hij met de ambassadeur en wethouder de tentoonstelling officieel opende.

Na de opening werd het glas geheven op de tentoonstelling. Deze zal te zien zijn tot 25 augustus 2024. Houd de website in de gaten voor activiteiten en lezingen rondom de tentoonstelling.

Zie hieronder voor een klein beeldverslag.

Foto's: Liek Bouma