HomeBezoek

Bezoek

Openingstijden

We zijn geopend van dinsdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur.

Winteropeningstijden van woensdag t/m zondag, van 12:00 tot 16.00 uur. (1 november - 1 maart)

Gesloten op: Nieuwjaarsdag, Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag.

Let op! Op 6 april 2024 gaan wij in verband met de Comeniusdag om 13.00 open. 

Toegangsprijzen

Volwassenen € 7,50  
Studenten € 5,50  
Kinderen t/m 12 jaar gratis  
Museumkaart gratis  
CJP/CKV gratis  
Groepen, vanaf 10 personen € 5,50 p.p.  

Voor groepsbezoek (eventueel buiten openingstijden) en rondleidingen gelieve contact op te nemen via info@comeniusmuseum.nl.

Pinbetaling is mogelijk.

Museumkaarten

Museumkaarten zijn niet te koop bij het Comenius Museum. Ze zijn wel onder andere verkrijgbaar bij het Nederlands Vestingmuseum in Naarden-Vesting en bij het Singer Museum in Laren.
Ze zijn ook digitaal te bestellen bij: www.museumkaart.nl.

Toegankelijkheid

Het museum is toegankelijk voor rolstoelen via de achteringang bij de tuin. Het mausoleum en de vaste opstelling bevinden zich op de begane grond. Daar is ook een aangepast toilet. Er is een lift in het gebouw en een rolstoel beschikbaar op aanvraag bij de balie. Bij de vaste tentoonstelling Mundus Comenii - De wereld van Comenius is een gratis audiotour verkrijgbaar. Kinderwagens en/of buggies kunnen gestald worden bij de garderobe in de hal van het museum. 

Route

Kaart

Openbaar vervoer

Vanaf treinstation Naarden-Bussum is het museum in ongeveer een kwartier te bereiken per OV-fiets of per bus. Neem vanaf busstation Naarden-Bussum lijn 110 richting Weesp, uitstaphalte Westwalstraat. Plan uw reis via www.9292ov.nl

Auto

Neem vanaf de A1 afrit Naarden-Vesting en volg de borden Naarden-Vesting. Gratis parkeren op parkeerterrein Bastion Nieuw-Molen, hier zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Gratis parkeren in de Vesting is toegestaan maar niet altijd mogelijk. Voor de entree van het museum zijn slechts enkele parkeerplaatsen