HomeAgendaSpeurtocht voor kinderen - Het labyrint van Com...

Speurtocht voor kinderen - Het labyrint van Comenius & Huptych

Speurtocht voor kinderen - Het labyrint van Comenius & Huptych

Bezoek de wisseltentoonstelling en doe de speurtocht! 

In je bezoek aan de wisseltentoonstelling ‘Het labyrint van Comenius & Huptych’ kijk je je ogen uit – of je nu jong bent of oud. Twintig bijzondere prenten van de beroemde Tsjechische kunstenaar Miroslav Huptych laten zien hoe een kunstenaar nu kijkt naar Comenius’ oude verhaal Het labyrint van de wereld en het paradijs van het hart (1623). Maar wat is er eigenlijk allemaal te zien op al die prenten? Wat zijn dat voor grappige figuren? En wat is een labyrint eigenlijk? Volg samen het hoofdpersonage van Comenius’ verhaal Pelgrim door het labyrint, kijk, verwonder, en zorg dat je intussen niet verdwaalt…

Praktisch  

De speurtocht voert kinderen door de tentoonstelling heen en laat ze al dwalend ontdekken en verwonderen. Met denk en doe-vragen, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, alleen of onder begeleiding, voor de jongere kinderen. 

De wisseltentoonstelling en bijbehorende speurtocht zijn gratis voor kinderen t/m 12 jaar. Voor bezoekende kinderen is er een klein presentje als ze de speurtocht na hun bezoek bij de balie inleveren. Combineer een bezoek aan ‘Het labyrint van Comenius & Huptych’ met een bezoek aan de vaste tentoonstelling op de begane grond en het bijzondere mausoleum. Voor volwassenen gelden de gebruikelijke toegangstarieven: https://comeniusmuseum.nl/bezoek/.