HomeTentoonstellingenGlaskunst uit Tsjechië

Glaskunst uit Tsjechië

Glaskunst uit Tsjechië

Naar aanleiding van het 400-jarig bestaan van Comenius' Het labyrint van de wereld en het paradijs van het hart schreef het Comenius Museum een prijsvraag uit onder studenten van een internationaal gerenommeerde glaskunstschool in het Tsjechische ┼Żelezný Brod: SUPŠS (sinds 1920). Het is een van de belangrijkste broedkamers van jong nieuw talent in een land dat beroemd is voor zijn glaskunst. Al eeuwenlang wordt in Bohemen kristalglas van een bijzondere, heldere kwaliteit geproduceerd.

De studenten werd gevraagd bestaand of nieuw werk in te sturen dat een connectie toont en/of geïnspireerd is door Comenius' labyrint. De twaalf tentoongestelde werken laten zien hoe jongeren van nu zich tot Comenius’ vierhonderd jaar oude werk verhouden en bewijzen dat Het labyrint nog uiterst actueel voor hen is.

Op 6 maart aanstaande zal een professionele jury de top drie bekendmaken en de prijzen uitreiken aan de studenten in een livestream vanuit het mausoleum. Iedereen is welkom het event live of online bij te wonen vanaf 16:00 uur - 17:00 uur.

Het Tsjechisch glas is te zien tot en met 25 augustus 2024.

Afbeelding: SUPŠS