9 april tot en met 15 mei: Pavel en Pavel in Naarden.

Schilderijen en fotoís van Naarden door de Tsjechische ogen van Pavel Filip en Pavel Popelka.

Pavel Filip (1947) is geboren in MoraviŽ en leefde vele jaren in de streek waar ook Comenius ooit verbleef. Hij volgde de kunstacademie in Constanz. Steden als VenetiŽ, Amsterdam, Zurich, Trento en Praag waar hij exposeerde, fascineren hem.  In dit rijtje vooraanstaande steden past nu ook Naarden dat hij op ruim twintig doeken portretteerde.

Pavel Popelka (1949) is een regelmatige gast in Naarden wanneer hij als directeur van het Comenius Museum in Uherskż Brod het Comenius Museum in Naarden bezoekt. Als etnograaf is hij gewend om onderzoek te doen naar mensen en hun leefomgeving. Zijn talent als fotograaf blijkt ook in de opnamen die hij maakte van Naarden en directe omgeving.