16 oktober a.s.: Meet & Greet met kunstenaars van tentoonstelling 'Wereld Beeld'

Meet & Greet in WERELD BEELD,  16 oktober 2016

Voor de tentoonstelling Wereldbeeld / Worldview hebben 26 kunstenaars, uit allerlei disciplines, werk gemaakt. Zij kregen het boek Orbis Sensualium Pictus (1658) van de Tsjech Jan Amos Comenius (1592 - 1670) ter inspiratie voorgelegd. De eerste druk verscheen in 1658. Het was bedoeld als leerboekje voor jonge kinderen om de wereld uit te leggen. Comenius was er van overtuigd dat opvoeding en scholing onmisbaar zijn voor een betere wereld.

De tentoonstelling bekijken is al prachtig, maar het is nog leuker om van de kunstenaars zelf te horen hoe zij tot hun kunstwerk zijn gekomen. Daarom zijn er Meet & Greet bijeenkomsten, waar enkele kunstenaars aanwezig zijn en vertellen over hun inspiratie, hun werkwijze en hun visie op de wereld.

Op zondag 16 oktober 2016 zijn in ieder geval de kunstenaars Louise Schoon, Petra Knol Daudeij en Carola Mokveld aanwezig. Zij zijn van 15-16 uur aanwezig in het museum en om 14.45 staat de koffie klaar. Volgens Louise Schoon staan we, in de 21e eeuw, voor de volgende omkering in ons denken over de zintuiglijk waarneembare wereld: ons sterrenstelsel is maar een van de vele, het heelal is onmetelijk en daarmee de aarde nietiger dan nietig. En de kans dat er buitenaards leven is neemt steeds meer toe.

Petra Knol Daudeij werkt in een bijzondere eigen ontwikkelde techniek oxiderij. Een oxiderij is geheel met de hand vervaardigt, door gebruik van water en vet en soms wat pigment voor een beter contrast. Haar werk heeft een klassieke uitstraling. Voor Wereldbeeld creëerde zij een Comenius die, op een ruimtelijke manier de symbolen van de drie geloven tekent en deze met elkaar verbindt.

Carola Mokveld heeft haar visie op de wereld in een confronterend en maatschappijkritisch kunstwerk gevat. Carola: “Ik heb het boek van Comenius geplaatst in de wereld van nu, waar op dit moment mensen moeten knielen om onthoofd te worden, de natuur ten onder gaat aan ons consumptiegedrag. Het kind probeert nog te reiken naar ...?’.

Drie heel verschillende kunstenaars die prachtig over hun werk kunnen vertellen.Het belooft weer een boeiende middag te worden. Iedere bezoeker ontvangt een gratis catalogus (60 pagina’s A4).

Datum Meet & Greet: 16 oktober 2016
Tijd: 15.00-16.00 uur. Inloop: vanaf 14.45 uur.
Locatie:  Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden.
Entree voor museum:  € 6,=; Museumkaart / kinderen t/m 12 jaar: gratis. Als extra kunt u deze middag de kunstenaars in levenden lijve ontmoeten, kopje koffie/thee is gratis.
Aanmelden:  Via: 035-6943045 (di-zo: van 12.00-17.00 uur) of via: info@comeniusmuseum.nl
Meer info:
PubArt Kunstprojecten: www.pubart.nl.

De komende maanden zijn er nog diverse Meet & Greet de kunstenaars-bijeenkomsten: Zondag, 20 november 2016 en 22 januari 2017, telkens om 15.00 uur.

26 deelnemende kunstenaars: Marcel Bastiaans, Udo Brähler, Peggy Eras, Louisa Francine, Louise Ellen van Gorkom, Desiré Haverkamp, Bea van der Heijden, Barbara Houwers, Marijke Jager, Elganan Jelsma, Petra Knol Daudeij, Marleen Leysen, Wim van Loon, Carola Mokveld, Hester Pilz, Xandra Richters, Jose van ‘t Rood, Louise Schoon, Rob Schultheiss, Petra Smits, Saskia Spitz, Joke Struik, Helga Troll, Inger Vonkeman, Elize van der Werff en Diklah Zohar.

Petra Knol Daudeij