25 februari 2018: Rondleiding over Jaroslav Horejc - de Praagse meester van de art deco

Rondleiding over Jaroslav Horejc – de Praagse meester van de art deco.

Door: Ingeborg Kriegsman.

De Meester van de art deco in Praag is in Nederland bijna niet bekend. Toch is er belangrijk werk van hem aanwezig in ons land. Jaroslav Horejc ontwierp namelijk het hekwerk in het mausoleum van Jan Amos Comenius, onderdeel van het Comenius Museum in Naarden. Een hekwerk dat een scheiding maakt tussen het mausoleum en het museum met daarop afbeeldingen uit het leven van Comenius. Ook de fraaie kandelaar in het mausoleum is van zijn hand.

Momenteel is een collectie van het werk van Horejc te zien in een tijdelijke tentoonstelling in het museum. Op zondag 25 februari a.s. wordt een rondleiding gegeven en krijgt u uitleg over de kunstenaar en zijn veelzijdige werk. Art deco en kubisme, metaalbewerking en houtsnijwerk, glas en porselein; het zijn allemaal zaken waar Horejc zich in heeft bekwaamd.

Niet voor niets wordt hij gezien als één van de belangrijkste Tsjechische kunstenaars van de 20e eeuw.

U bent welkom bij deze rondleiding op zondag, 25 februari 2018 om 15.00 uur. Inloop: vanaf 14.30 uur.

Aanmelden via contact of via 035 694 30 45 (di-zo van 12.00-17.00 uur).
Entree:
Volwassenen: € 10,= (inclusief koffie/thee + Glühwein).
Museumkaart: € 5,= (inclusief koffie/thee + Glühwein).
Openingstijden museum: di-zo van 12.00-17.00 uur.
Locatie: Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden.